TOLMÁCSOLÁS

Nem csak a szavait, hanem a gondolatait is érdemes átadni a tolmácsolás során! Kerülje el a kínos helyzeteket és bízza a tolmácsolást igazi szakemberre!

Tolmácsolás típusok, amiket vállalunk

Legyen szó kísérő tolmácsolásról, konszekutív tolmácsolásról, vagy akár szimultán (szinkron) tolmácsolásról, állunk a rendelkezésére!

Tolmácsolást előre történő egyeztetést követően áll módunkban biztosítani, amely a tolmácsolási időpontot megelőző 1 hét. A telefonos egyeztetés során kérjük megadni azt az adott szakterületet, amelyben a tolmácsolás folyik, hogy kollégáink közül ki tudjuk választani az adott területen a legjáratosabb kollégát.

Kísérő tolmácsolás

A legegyszerűbb tolmácsolás. Ahogy az elnevezés is mutatja, a tolmács ilyenkor kíséri az ország nyelvét nem ismerő kisebb-nagyobb csoportot, és a tolmácsolási feladatokat általában különböző helyszíneken és gyakran különböző partnerekkel oldja meg. Jellemzője az oldottabb, informális légkör. Kísérő tolmácsolás során, a tolmács üzleti megbeszéléseken, informális találkozókon viszonylag kisebb számú hallgatóság számára tolmácsol, valamint elkíséri őket üzletek, gyárak, vásárok, rendezvények látogatása során.

Konszekutív tolmácsolás

A “konszekutív” latin eredetű szó, jelentése “egymás után következő”. Ilyenkor a tolmács a beszélő szavait akkor fordítja le a másik nyelvre, ha a beszélő befejezte mondandóját vagy szünetet tartott.
Konszekutív tolmácsolást általában konferenciákon, rendezvényeken, kiállításokon szokták alkalmazn, de jól alkalmazható a tárgyalásokon, megbeszéléseken is itt a párbeszéd jellegéből adódóan az ún. rövid szakaszos konszekutív tolmácsolás a leghatékonyabb.

Szimultán (szinkron) tolmácsolás

A tolmácsolás legigényesebb, a tolmáccsal szemben a legmagasabb szakmai követelményeket támasztó változata. Szimultán tolmácsolás során a tolmács általában zárt kabinban ül, az előadó beszédjét fejhallgatón hallja, a fordítást pedig mikrofonba mondja az eredeti szöveg elhangzásával közel egy időben ami jelentős időmegtakarítást jelent.. Legtöbbször többnyelvű konferenciákon, szakmai rendezvényeken, valamint tréningeken, bemutatókon, multinacionális vállalati környezetben egyaránt kiváló megoldást biztosít.


A tolmács az Ön bizalmasává válik a megrendelés idejére. Mindenki, így valószínűleg Ön is körültekintően választ bizalmi munkatársat! Nem csak a szavait, hanem a gondolatait is át kell adni a tolmácsolás során! Kerülje el a kínos helyzeteket és bízza a tolmácsolást igazi szakemberre!


    Árajánlat kérése

    Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a személyautót.